من مستحاضه کثیره بودم و برای نماز صبح خواب ماندم و غسل نکردم، آیا روزه‌ام صحیح است؟
پرسش
من در حالیکه استحاضه کثیره بودم روزه گرفتم و تمام غسل‌ها را به جا آوردم ولی برای نماز صبح امروز خواب ماندم و غسل نکردم می‌خواستم بدانم روزه‌ام صحیح است یا خیر؟
پاسخ اجمالی
کسی که در ماه رمضان باید قبل از اذان صبح غسل کند، اگر با احتمال بیدار شدن بخوابد، اما بیدار نشود، روزه‌اش صحیح است. البته در فرض سؤال، برخی از فقها[1] احتیاط را در قضای روزه دانسته‌اند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مانعى ندارد و صِرف آن ضررى به صحت روزه وارد نمى‌کند ولى ‌اگر بخواهید نماز صبح را بخوانید، غسل را انجام دهید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
زن مستحاضه باید روزه ماه رمضان را بگیرد و در صورتی روزه او صحیح است که غسل نماز مغرب و عشای شبی که می‌خواهد فردای آن را روزه بگیرد به جا آورد و همچنین غسل‌های روزی را که روزه است (بنابر احتیاط واجب). بنابراین روزه شما صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
روزه صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه احتمال می‌داده که بیدار شود روزه‌اش صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احوط قضای روزه است و به مسئله (1652) رساله توضیح المسائل مراجعه شود.

[1]. آیت الله صافی گلپایگانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.