اگر در ازدواج موقت، زمان پایان عقد فراموش شود، تماس مرد و زن چه حکمی دارد؟ اگر هر دو، روزه باشند،آیا روزه‌ی آنها با ارتباط این دو باطل می شود؟
پرسش
با سلام. اگر مردی با زنی صیغه باشد، اما تاریخ و زمان پایان محرمیت را فراموش کرده و تماس بدنی با زن بر قرار کند حکمش چیست؟ اگر هر دو، روزه باشند، آیا روزه‌ی آنها باطل است؟
پاسخ اجمالی
1. اگر شخصی در عقد موقت، یقین به انقضای مدت عقد نداشته باشد، عده‌ای از مراجع تقلید[1] معتقدند زوجیت مرد و زن باقی بوده و ارتباط آنان مانعی ندارد، ولی برخی از فقها[2]  از باب احتیاط می‌گویند:در زمان شک، نباید رابطه داشته باشند.
2. تماس بدنی بدون آمیزش و بدون خروج منی روزه را باطل نمی‌کند، ولی اگر دخولی انجام شده یا در اثر ارتباط، منی خارج شود، روزه باطل و قضا و کفاره واجب می‌گردد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید در زمان شک رابطه نداشته باشند، ولی تماس بدنی بدون آمیزش اشکالی برای روزه ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
محکوم به باقی ماندن عُلقه زوجیت است و اگر دخولی صورت نگیرد روزه صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه احتمال بقای مدت عقد بوده ]و دخول صورت گرفته[کفاره جمع ندارد ولی روزه باطل است و قضا و کفاره دارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چناچه یقین به انقضای مدت عقد نداشته باشد زوجه او بوده و ارتباط مانعی ندارد ولی اگر درزمان روزه دخولی صورت بگیرد و یا منی خارج شود موجب بطلان روزه و کفاره عمدی خواهد بود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. تا زمانی که یقین دارید عقد باقی است، ارتباط جایز است اما  مدتی را که شک دارید به احتیاط واجب نباید ارتباطی داشته باشید و برای اطمینان می توانید باقیمانده مدت را ببخشید و دوباره عقد کنید.
2. ارتباط بدنی اگر به انزال منی و یا دخول منجر شود، روزه را باطل می‌کند و فرقی نمی‌کند که این ارتباط حلال باشد یا  حرام.   لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی.
[2]. آیات عظام: مکارم شیرازی،  هادوی تهرانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.