آیا بلندی یا کوتاهی موهای زائد تاثیری در قبولی نمار دارد؟ یا باعث کم یا زیادی شهوت می شود؟
پرسش
آیا بلندی یا کوتاهی موهای زائد تاثیری در قبولی نمار دارد؟ یا باعث کم یا زیادی شهوت می شود؟
پاسخ اجمالی

از بین بردن موهای زائد بدن مثل موهای زائد اندام و زیربغل مسئله ای بهداشتی است و از نظر اسلام مستحب است که در روایات زیادی به آن سفارش شده است [1] اما واجب نیست و از بین نبردن آنها هر چند خیلی زیاد باشند ضرری به صحت نماز و روزه و سایر وظایف و تکالیف شرعی نمی رساند. [2]

البته بلندی موهای زائد بدن سبب کاهش شهوت و غریزه جنسی می گردد، چنانکه از امیرالمؤمنین علی (ع) نقل شده است که هر چه موی مرد بلندتر شود، شهوتش کاسته تر گردد. [3] گرچه مو در این روایات اطلاق دارد و فقط مختص موی زائد بدن نمی شود، اما شامل آن می گردد.

[1] الکافی، ج‏6، ص: 505 - تحریر الأحکام الشرعیة على مذهب الإمامیة، ج‏1، ص: 8   به بعد.

[2] اقتباس از سؤال 1591 (سایت: 1586).

[3] بحارالانوار، ج 62، ص 282 و 285 و ج 66، ص 186 و صفحات 104-87.