اخیراً ادعا شده که دیوار مسجد کوفه تَرَک خورده است و عنوان شده که این موضوع از نشانه‌های ظهور امام زمان(عج) است؟ نظر شما چیست؟
پرسش
آیا ترک خوردن دیوار مسجد کوفه در شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) صحت دارد؟ آیا روایتی در این خصوص که از نشانه‌های ظهور امام زمان(عج) باشد وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
در ارتباط با موضوع مورد پرسش از امام صادق(ع) نقل شده است: هنگامى که دیوار مسجد کوفه که کنار خانه عبد اللَّه مسعود است، خراب شود، سلطنت قوم به پایان می‌رسد و قائم(ع) خروج می‌کند.[1]
در مورد این روایت باید گفت؛
اولاً: در روایت مشخص نشده که مراد از قوم، چه افرادی هستند.
ثانیاً: ادعا شده که در ماه مبارک رمضان سال 1392 شمسی(1434 ق( تَرَکی بر دیوار مسجد کوفه افتاد (که انهدامی را در پی نداشت) و برخی خواستند آن‌را مرتبط با این روایت بدانند که حتی با فرض صحت این ادعا، دلیل قطعی بر چنین ارتباطی وجود ندارد.

[1]. مُحَمَّدُ بْنُ سِنَانٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ الْمُخْتَارِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ إِذَا هُدِمَ حَائِطُ مَسْجِدِ الْکُوفَةِ مِمَّا یَلِی دَارَ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَسْعُودٍ فَعِنْدَ ذَلِکَ زَوَالُ مُلْکِ الْقَوْمِ وَ عِنْدَ زَوَالِهِ خُرُوجُ الْقَائِمِ، مفید، الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج ‏2، ص 375، ناشر: کنگره شیخ مفید، چاپ اول، قم، 1413.