خلقت موجودات مادّی، دفعی بود یا تدریجی؟
پرسش
آیا خلقت دفعی موجودات دلیلی دارد؟
پاسخ اجمالی
گرچه در برخی آیات قرآن کریم، فرازهایی وجود دارد که ظاهرش نوعی خلقت دفعی است(کن فیکون)، اما آنچه از بررسی مجموعه آیات قرآن در مورد خلقت موجودات مادّی به دست می‌آید، این است که آنان به صورت تدریجی خلق شده‌اند نه دفعی. به عنوان نمونه، قرآن کریم در این باره در یکی از آیاتش می‌فرماید: «هو الّذى خلق السّموات و الارض فى ستّة أیّامٍ»؛[1] او کسى است که آسمان‌ها و زمین را در شش روز [شش دوران‏] آفرید.
برای آگاهی بیشتر در این موضوع پاسخ 10267(خلقت شش روزه)، را مطالعه کنید.

[1]. هود، 7.