کد سایت fa3576 کد بایگانی 3297 نمایه ازدواج پسر با دختر مورد علاقه
طبقه بندی موضوعی گوناگون
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
مدتی است که به یک دختر علاقه مند شدم، چند بار برای ازدواج اقدام کردم اما صورت نگرفت، زندگی ما به گناه آلوده شد، تکلیف ما چیست؟
پرسش
مدتی است که به یک دختری علاقه مند شده ام به طوری که دچار مشکلاتی شده ام. حدودا 2سال است که خانواده هایمان در جریان هستند .الان همه راضی هستند، اما چون من دانشجو هستم بعضی وقت ها از طرف خانواده خانم مخالفت های صورت می گیرد. ما نسبت فامیلی هم داریم و از نظر مالی در حد معمولی هستیم. من چند بار برای ازدواج جلو رفتم اما به خاطر مشکلات فعلی مالی خانواده خانم، کاری از پیش نبردم. رابطه من با خانم خیلی زیاد شده و زندگیمان به گناه آلوده شده، خانواده هایمان ما را به بازی گرفته اند تکلیف ما چیست؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام زن و مرد دو موجودی هستند که مکمل یکدیگرند و خداوند مهربان آنها را برای همدیگر آفریده است، یکی از نیازهایی که زن و مرد به همدیگر دارند ، نیاز جنسی است. اما برآورده شدن این نیاز باید در چهارچوب قوانین و دستورات اسلام باشد تا به گوهر پاکی و عفت طرفین هیچ گونه خدشه ای وارد نشود.

از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. با توجه به مشکلاتی که مطرح نموده اید، چند نکته را یاد آور می شویم:

1- توقعات مالی زیاد از خانواده خانم نداشته باشید.

2-از نظرات و کمک های فکری و خیر خواهانه بزرگان دو خانواده استفاده کنید.

لازم است گفته شود که اسلام بر ازدواج زود هنگام دختران تأکید ورزیده است و این تأکیدات از آن روست که احیانا ممکن است خسارت ها و مفاسدی جبران ناپذیری که در اثر تأخیرازدواج، بر خانواده ها وارد آید.

پاسخ تفصیلی

از نظر اسلام زن و مرد دو موجودی هستند که مکمل یکدیگرند و خداوند مهربان آنها را برای همدیگر آفریده است. قرآن کریم می فرماید: از نشانه های (قدرت) اوست که برایتان از جنس خودتان همسرانی آفرید، تا به ایشان آرامش یابید و میان شما دوستی و مهربانی نهاد، .....» [1]

یکی از نیازهایی که زن و مرد به همدیگر دارند ، نیاز جنسی است. اما برآورده شدن این نیاز باید در چهارچوب قوانین و دستورات اسلام باشد تا به گوهر پاکی و عفت طرفین هیچ گونه خدشه ای وارد نشود.

اسلام برای بر آورده شدن نیازهای زن و مرد، چهارچوب ازدواج (دائم و موقت [2] ) را معین کرده است و هر گونه ارتباط جنسی اعم از صحبت های عاشقانه، لمس و نوازش و ... باید بعد از عقد ازدواج باشد. حتی دختر و پسری که با هم نامزد هستند و قرار است که در آینده نزدیک با هم ازدواج کنند قبل از ازدواج نمی توانند از یکدیگر استفاده و لذت جنسی ببرند حتی اگر در حد گفت و شنودهای عاشقانه و دست دادن باشد.

به هر حال از نظر اسلام، برآورده شدن نیازهای جنسی زن و مرد، الزاماً باید در چارچوب شرع مقدس باشد.

اما در جایی که انسان بخواهد صرفا یک ارتباط معمولی با جنس مخالف داشته باشد، آیا مجاز است یا نه؟

همه مراجع می فرمایند: طرح مسائلی که باعث ایجاد فتنه و فراهم آوردن زمینه فساد است، اشکال دارد. [3]

از مجموع مطالب و مسائل مطروحه فوق نتیجه می گیریم که: هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. [4]

و این امر با اعتقاد و ایمان به این مسأله که همه ما همیشه و در همه جا در محضر خداوند هستیم و اعمالمان به پیامبر و ائمه عرضه می شود [5] و روزی باید به همه آنها پاسخگو باشیم، بیشتر قابل کنترل خواهد بود.

اما راه کارهایی که برای مجاب کردن خانواده دختر خانم پیشنهاد می شود:

همیشه راه کار باید با توجه به مشکلات و موانعی باشد که بر سر راه قرار می گیرد و الا بی اثر و یا کم اثر خواهد بود از این رو با توجه به مشکلاتی که مطرح نمودید که بر سر راه ازدواح شما قرار دارد مثل مشکلات مالی از طرف خانواده دختر خانم، باید گفت:

1- هیچ گونه توقع مالی و تهیه جهیزیه از خانواده همسر آینده تان نداشته باشید و نظر خود را به آنها نیز انتقال دهید.

2- از راهنمائی ها و نظرات خیر خواهانه بزرگان و افراد مورد اعتماد هردو خانواده مخصوصا امام جمعه و جماعت و دیگر مربیان دلسوز جامعه در این امر استفاده کنید تا از اثرات سوء تأخیر ازدواج و خسارت ها و مفاسد جبران ناپذیری که احیانا ممکن است بر خانواده ها و حیثیت شان وارد آید، در امان مانید. گفتنی است که اسلام به ازدواج جوانان خصوصا ازدواج زود هنگام دختران تأکید نموده است.

[1] روم، 22.

[2] برای آگاهی از ازدواج موقت، نک: سؤال 1238 (سایت: 1225)، نمایه: شرایط ازدواج موقت؛   سؤال 1239 (سایت: 1226)، نمایه: شرط اجازه پدر در ازدواج موقت با دختر باکره.

[3] امام، استفتاءات، ج 3، سوالات متفرقه، س 127؛ دفتر: همه.

[4] برگرفته از رساله ی دانشجویی، دفتر 16، صص191- 195؛ برگرفته از نمایه شماره 1044 (سایت: 1110).

[5] توبه، 94 و 105.