پدرم به رحمت خدا رفته و ما قصد برگزاری مراسم روضه‌خوانی در منزل ایشان را داریم، اما دو نفر از وراث ناراضی هستند. آیا برگزاری این مراسم اشکالی دارد؟
پرسش
سلام پدرم حدود یک سال است به رحمت خدا رفته‌اند و ما در خانه‌ایکه سه دانگ به نام مادرم و سه دانگ بنام پدرم بوده است زندگی‌ می‌کنیم پدرم فرزند کوچکی ندارد و بجز دختر آخر که 29 ساله است بقیه ازدواج کرده‌اند آیا انجام مراسم روضه‌خوانی امام حسین(ع) (که در سال‌های گذشته برقرار بوده است)، در این منزل اشکالی دارد؟ یا اینکه به علت نا رضایتی دو نفر از وراث، منزل غصبی بوده و نمی‌توانیم نذر هر ساله پدرم را ادا کنیم؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال لازم است رضایت همه وارثان در این‌گونه موارد جلب شود وگرنه تصرف در آن بدون اجازه سایر شرکا جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال لازم است رضایت همه وراث در این‌گونه موارد جلب شود و الا تصرف در آن بدون اجازه سایر شرکا جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
بدون رضایت سایر ورثه جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
با رضایت کل وراث اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
تصرفات لازم است با اجازه وراث باشد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.