چه نوع آلات موسیقی را لهوی و حرام و چه نوع حلال است؟
پرسش
حضرت آیت الله بهجت چه نوع آلات موسیقی را لهوی و حرام نمی دانند و چه موسیقی را حلال؟
پاسخ اجمالی

در پاسخ به سؤال مذکور لازم به تذکر است که حضرت امام خمینی (قدس سره) و دیگر مراجع عظام تقلید از جمله حضرت آیت الله بهجت  معیار حرمت موسیقی را مطرب بودن و متناسب بودن آن موسیقی، با مجالس لهو و لعب دانسته و خرید، فروش، استماع، ساخت، تعلیم و تعلم آن را نیز حرام می دانند [1] . بنابر این تشخیص مصداق این نوع یا آن نوع از موسیقی به عهده خود مقلد می باشد که با توجه به معیارهای موجود از طرف شرع مقدس، مصداق معین را انتخاب نموده و طبق آن عمل کند.

جهت آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: دلایل حرمت و حلیت موسیقی، سؤال شماره 388 (سایت: 401) .

2. نمایه: راه شناسائی موسیقی حلال از حرام، سؤال شماره 499 (سایت: 540) .

[1] . توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 813 و 913؛ مسائل جدید، ج 1، ص 47 - 70. آیت الله العظمی بهجت می فرمایند: موسیقی اگر مطرب باشد شنیدن آن و تعلیم و تعلم آن و تعاون آن حرام است. ایشان در پاسخ به این سؤال که خرید و فروش و استعمال و نگهداری تنبک، دایره و فلوت چه صورت دارد؟، فرمودند: جایز نیست. نک: همان، ص 60 و 70.