آیا استفاده از علوم غریبه، به منظور جلب محبت در امر ازدواج، جایز است؟
پرسش
آیا استفاده از علوم غریبه، به منظور جلب محبت در امر ازدواج، جایز است؟
پاسخ اجمالی
جلب محبت دیگران با روشهایی غیر از سحر و جادو ایرادی ندارد و اگر مراد از علوم غریبه، غیر سحر و جادو باشد دلیلی بر حرمت آن نیست اما واضح است بیشتر آنچه در حال حاضر، به عنوان چنین علومی در میان مردم رواج دارد قابل اعتماد نبوده و باید از آن اجتناب شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
آنچه از این علوم در حال حاضر نزد مردم است، غالباً تا این حد که موجب یقین و اطمینان به کشف امور غیبى و خبردادن از آنها شوند، قابل اعتماد نیستند و در هر صورت اگر مستلزم مفسده‌ای نباشد، فی نفسه اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
امر مذکور جائز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر مراد استفاده از سحر است جایز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
باید از این امور اجتناب شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.