خرید و استفاده از کتبی که زیراکسی است چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا خریدن و استفاده از کتابی که زیراکسی است (کسی جز ناشر اصلی (و شاید بدون اجازه) آن را منتشر کرده) اشکالی دارد؟ اگر ناشر اصلی، دیگر آن را منتشر نکند چطور؟ باید هرجور شده دست دومش را پیدا کرد؟ (و اگر کتاب را خریده ام، باید دورش بیندازم؟)
پاسخ اجمالی

سؤال شما به دفاتر چند تن از مراجع ارسال شد و پاسخ های آنان به شرح ذیل می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

در فرض مذکور مانعی از استفاده از کتاب نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

به طور کلّى بنابر احتیاط واجب در نسخه‌بردارى و تکثیر و استفاده از کتابهایى که در داخل تولید شده است، حقوق صاحبانشان از طریق کسب اجازه از آنان رعایت شود و در مورد خارج کشور تابع قرارداد بین دولت‌ها مى‌باشد.

نمایه مرتبط: 2540 (سایت: 2675)، حق کپی رایت.