ازدواج زن سنی با مرد شیعه چگونه است و فرزند آنان ملحق به چه کسی است؟
پرسش
1. آیا یک زن سنی می تواند با یک مرد شیعه ازدواج کند؟
2. اگر یک زن سنی با یک مرد شیعه ازدواج نماید آیا مهم است که در کدام مسجد پیمان ازدواج را اجرا نمایند؟
3. اگر یک زن سنی با یک شیعه ازدواج نماید، فرزندان آنها کدام طرفی باید باشند؟ شیعه یا سنی؟ و شما کدام راه را انتخاب می کنید؟
پاسخ اجمالی

مراجع محترم تقلید می فرمایند:

ازدواج مرد شیعه با زن سنی اشکال ندارد.[1]

اما اینکه این در چه جایی خوانده شود فرقی نمی کند، اگرچه احیاناً به جهت شرف داشتن بعضی از مکان ها، مردم این گونه از امور را در آن مکان ها انجام می دهند.

پاسخ دفاتر مراجع محترم در پاسخ به این سؤال اینگونه است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در هر دو صورت فرزندان آنها مسلمان محسوب می‌شوند و بعد از رسیدن به رشد و بلوغ انتخاب به عهده خود آنها است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

فرزند تا قبل از بلوغ ملحق به پدر است و بعد از بلوغ شرعی خود انتخاب می کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

1ـ باید تحقیق نمایند و پیروی از حق و مذهب اهل بیت (علیهم السلام) نمایند.

2ـ ازدواج با مردان اهل سنّت: در صورتى که خطر براى مذهب زن یا فرزندان آینده اش داشته باشد، جایز نیست.

پاسخ مرتبط: ازدواج دختر سنی با مرد شیعی، سؤال 3536 (سایت: 4170).

[1] (1) آیت الله وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 1298 آیت الله تبریزى، منهاج الصالحین، ج 2، م 1298 آیت الله نورى، استفتاءات، ج 1، س 668 آیت الله صافى، هدایة العباد، ج 2، القول فى الکفر، م 8 امام خمینى، تحریر الوسیلة، ج 2، القول فى الکفر، م 8 آیت الله خامنه‏اى، استفتاء، س 16 و 143 آیت الله مکارم، استفتاءات، ج 1، س 708 آیت الله سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، م 215 و دفتر آیت الله فاضل و آیت الله بهجت.(به نقل از پرسمان)