فلسفه و حکمت استنشاق در وضو چیست؟
پرسش
فلسفه و حکمت استنشاق که در وضو مستحب است، چیست؟
پاسخ اجمالی
در زمینه حکمت استنشاق روایتی وجود دارد: «عَنْ عَلِیٍّ (ع) فِی حَدِیثِ الْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ: وَ الْمَضْمَضَةُ وَ الِاسْتِنْشَاقُ سُنَّةٌ وَ طَهُورٌ لِلْفَمِ وَ الْأَنْف»؛[1] راوی از امام علی(ع) نقل می‌کند؛ آب در دهان گرداندن و در بینى کشیدن سنت است و پاک ‏کننده دهان و بینى است.
به عبارتی انجام این کار هم به دلیل پیروی از پیامبر(ص) و هم به دلیل رعایت بهداشت است.

[1]. شیخ صدوق، خصال، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‏2، ص 611، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1362ش.