کد سایت fa46551 کد بایگانی 57245 نمایه تکلیف ملک اجاره، در صورت مرگ و یا محجوریت یکی از طرفین
طبقه بندی موضوعی اجاره و رهن
خلاصه پرسش
در اجاره به شرط تملیک، در صورت مرگ و یا محجور شدن یک از طرفین، تکلیف ملک مورد معامله چیست؟
پرسش
در اجاره به شرط تملیک، در صورت مرگ و یا محجور شدن طرفین، تکلیف ملک مورد معامله چیست؟ آیا پس از پرداخت کل اجاره، ملک به وراث می‌رسد؟
پاسخ اجمالی
در صورت مرگ به ورثه انتقال پیدا می‌کند و در صورت محجور بودن باید با اجازه حاکم شرع به محجور برگردد و در هر حال اجاره بر قوت خود باقیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
طبق قرارداد اجاره عمل می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اجاره بر قوت خود باقی می‌ماند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، مالک و یا ورثه و یا ولی شرعی او باید به شرط عمل کرده و ملک را به مستأجر و یا ورثه او تملیک نماید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورت مرگ به ورثه انتقال پیدا می‌کند و در صورت محجور بودن باید با اجازه حاکم شرع به محجور برگردد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.