آیا در ازدواج موقت، بخشش مدت باقیمانده با استفاده از پیامک امکان‌پذیر است؟
پرسش
اگر صیغه موقت خوانده شود و بعد از مدتی جهت باطل کردن عقد، دختر خانوم از طریق پیامک از زوجه خود بپرسد که آیا مدت باقی مانده را بخشیدی؟ و پسر هم با پیامک جواب بدهد بله؛ آیا این گونه بخشیدن از طریق پیام که به صورت لفظی نبوده صحیح است؟
پاسخ اجمالی
بخشش باقیمانده مدت در ازدواج موقت، صیغه خاصی ندارد و نیازی نیست به صورت لفظی باشد. پس اگر مرد از طریق پیامک به این امر اقدام کند کافی است و موجب جدایی زوجین خواهد شد. البته برخی مراجع[1] در صورتی عقد را از طریق مذکور پایان یافته می‌دانند که مرد قبلاً مدت را بخشیده و اکنون توسط پیامک به زن خبر دهد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
صحیح مى‌باشد و این دو دیگر حکم زن و شوهر را ندارند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه مرد بذل مدت را انشا کرده باشد و از طریق مذکور آن را خبر داده باشد، عقد باطل می‌شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر در نوشتن این پیامک قصد جدی باشد، صحیح است و موجب جدایی طرفین خواهد شد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.