اهمیت ورزش در اسلام چیست؟
پرسش
فلسفه وجودی ورزش از نظر اسلام چیست؟
پاسخ اجمالی
عنوان «ورزش» به طور مستقل در اسلام مورد بحث قرار نگرفته است، اما موضوع سلامت بدن، از جنبه‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته و به آن اهمیت داده شده است؛ از این‌رو ورزش یکی از مهم‌ترین راه‌های حفظ سلامتی بدن و افزایش توانایی آن، جهت انجام وظایف و عبادات به‌شمار می‌رود؛ لذا از این جهت می‌توان آن‌را مورد تأکید دین دانست. به عبارت دیگر؛ آثار و فواید ورزش است که مطلوب دین و شارع است، نه خود ورزش؛[1] ورزش‌هایی که اهداف بیشتری را در این زمینه محقق می‌کند، از نظر اسلام مطلوب‌تر است؛ از این‌رو ورزش‌هایی؛ مانند شنا، تیراندازی مورد تأکید قرار گرفته است.[2] در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که هر ورزشی برای بدن انسان مفید باشد و با آموزه‌های اسلامی منافات نداشته باشد مورد توصیه اسلام نیز خواهد بود.
در همین رابطه مراجعه به پاسخ پیاده‌‌روی از نگاه روایات - 33760 مناسب است.

[1]. در دعای کمیل می‌خوانیم: «قَوِّ عَلَى خِدْمَتِکَ جَوَارِحِی»؛ «برای خدمت در پیشگاهت، بدنم را توانا کن»؛ شیخ طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 2، ص 849، بیروت، مؤسسة فقه الشیعة، چاپ اول، 1411ق.
[2]. شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج 21، ص 475، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، چاپ اول، 1409ق.