آیا آشامیدن آب در ظروف مسی مکروه است؟
پرسش
آیا در روایات از آشامیدن آب در ظروف مسی نهی شده است؟
پاسخ اجمالی
در روایتی نقل شده است که؛ امام صادق(ع) در ظرفی از فلز روی، آب نوشیدند و اعتقادی به کراهت استفاده از این ظرف نداشتند:
یوسف بن یعقوب برادر یونس گوید: امام صادق(ع) آب خواست و در ظرفى که از فلز روى بود برای حضرتشان آب آوردند، یکى از حاضران گفت: عبّاد بصرى(یکی از فقهای اهل سنت) نوشیدن آب در ظرفی که با فلز روى ساخته شده را مکروه می‌دارد، امام(ع) فرمود: از او بپرس که آیا این ظرفی ساخته‌شده از طلا و یا نقره است[که کراهت و یا حرمت داشته باشد] ؟![1]
از این روایت برداشت می‌شود که جز ظروفی که از طلا و نقره ساخته شده‌ باشند، نوشیدن آب از ظروفی که از دیگر فلزات – از جمله مس – ساخته‌شده‌اند، ایرادی نخواهد داشت.

[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 6، ص 385، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 353، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.