اگر خانمی شک داشته باشد رطوبتی که از او خارج می‌‌شود ادرار است یا یکی از رطوبت‌های پاک؛ حکمش چیست؟
پرسش
با سلام و خسته نباشید.دختری 28 ساله هستم مدتی هست که دچار این عارضه شدم . در همه حالات احساس می‌کنم نمیتونم خودم را کنترل کنم و دایما آبی از بدن خارج می‌شود اصلا نمی توانم متوجه بشوم ادرار هست یا رطوبت زنانه؟ به پزشکهای زنان و متخصص داخلی و متخصص کلیه هم مراجعه کردم و با آزمایشات و سونوگرافی های انجام شده گفتند که از نظر فیزیولوژی بدن سالم هستم. ولی این موضوع من را کاملاً پریشان کرده و اصلاً نمی‌توانم درست نماز بخوانم و دائماً در شک هستم من باید چکار کنم و حکم من چیست؟ خواهشمندم راهنماییم کنید.
پاسخ اجمالی
زن، اگر شک کند آن چه از او خارج شده است ادرار است یا رطوبت هاى پاک؟ نباید به شکش اعتناء کند و آن چه از او خارج شده است محکوم به طهارت است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر شک کنید ادرار است یا رطوبتهاى پاک، محکوم به طهارت است و نباید به شکهایتان اعتنا کنید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که یقین به ادرار ندارید پاک است .
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
به شک خود اعتنا نکنید و محکوم به پاکی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
رطوبت مذکور در فرض سؤال پاک است و لازم است از وسواس جداً اجتناب شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مایع مذکور که شک دارید چیست پاک است ولو قلباً راضی نباشید و به شک و وسوسه هم اعتنا نکنید تا به تدریج به حالت عادی برگردید و لازم هم نیست به دکتر هم مراجعه کنید چون شما هیچ عارضه و بیماری در این جهت ندارید.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.