هزینه تعمیر وسائلی که جزء مال الاجاره است بر عهده کیست؟
پرسش
با عرض سلام
اگر یکی از اجزای مهم خانه ای که اجاره شده (مانند کولر یا کنتر برق )در اثنای مدت اجاره خراب شود و مستاجر به زحمت بیفتد آیا درست کردن آن از نظر شرعی بر صاحب خانه واجب است؟( ضمنا مستاجر تقصیری در خرابی آن نداشته و فقط استفاده متعارف کرده)
پاسخ اجمالی

هزینه تعمیرخرابی وسایل ضروری منزلی که اجاره می شود (مانند کنتور آب و برق و دیگر وسائلی که عرفاً جزء منزل محسوب می شود) بر عهده مستأجر نیست و صاحب خانه شرعاً وظیفه داردآن وسائل را تعمیر کند. مگر این این که مستأجر در نگهداری آنها کوتاهی یا در استفاده کردن از آن زیاده روی کرده باشد.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 334، مسأله2199