اگر هنگام تعمیر تجهیزات مشترک یک مجتمع مسکونی، بخش اختصاصی یکی از مالکان، بدون افراط و تفریط خسارت ببیند، چه کسی ضامن است؟
پرسش
در ساختمان آپارتمانی، اگر به سبب اصلاح تجهیزات مشترک، بخش اختصاصی یکی از مالکین، مورد خسارت واقع شود، اگر این خسارت به سبب افراط یا تفریط نباشد، چه کسی ضامن است؟
پاسخ اجمالی
کسی که خسارت مستند به اوست، باید آن را جبران کند، ولی برخی مراجع[1] در فرض سؤال، جبران خسارت را بر عهده جمیع مالکان دانسته‌اند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
همان شخصی که خسارت زده ضامن می‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هرگاه اصلاح تجهیزات مشترک سبب چنین خسارتی شود، باید همگی آن را جبران نمایند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
کسی که خسارت مستند به اوست باید خسارت را بپردازد.

[1]. آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.