اگر مغازه‌داری برای مغازه خود تابلویی قرار دهد که باعث شود تابلوی مغازه مجاور به راحتی دیده نشود، چه حکمی دارد؟
پرسش
در یک پاساژ، آیا جایز است، یکی از مغازه‌داران برای مغازه خود تابلویی قرار دهد که باعث شود مشتریان پاساژ، مغازه مجاور و تابلوی آن را به راحتی نبینند و موجب کساد کار وی شود؟
پاسخ اجمالی
تنها زمانی این امر ممنوع است که حقی قطعی ضایع شود و یا آنکه خلاف قانون باشد. در غیر این صورت، این کار ایرادی ندارد، اما اخلاقاً بهتر است که به قیمت زیان همسایگان، تنها به فکر سود خود نباشیم.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر موجب ایذاء همسایه مؤمن شود جایز نیست اما صرف تبلیغ بیشتر برای مغازه خود اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه برخلاف قوانین و مقررات باشد جایز نیست، و بهتر است در این گونه موارد کاسب‌ها همدیگر را یاری کنند، و با هم به تفاهم برسند، خداوند رزاق است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
به گونه‌ای عمل شود که موجب تضییع حق دیگران نشود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.