آیا استفاده از نماد فروهر یا همان نماد کوروش(عقابی با بال‌های باز) به عنوان زینت از نظر شرعی مشکلی دارد؟
پرسش
آیا استفاده از نماد فروهر یا همان نماد کوروش(عقابی با بال‌های باز) به عنوان زینت از نظر شرعی و عقیدتی و اخلاقی مشکلی دارد؟
پاسخ اجمالی
استفاده از این نماد به عنوان زینت، اگر عرفاً ترویج باطل و موضع‌گیری بر ضد اسلام به شمار نیاید ایرادی ندارد، اما اگر این نماد و یا هر نماد دیگری از این دست، بین مردم نمادی ضدّ اسلامی به شمار آید، استفاده از آن حرام بوده و بنابر نظر برخی از مراجع عظام؛ نماز با آن هم اشکال دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر تأیید و ترویج باطل محسوب نشود فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر ترویج مذهب فاسد باشد حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
از خصوص مورد سؤال اطلاعی ندارم به طور کلی آنچه که از مظاهر کفر باشد جایز نیست به علاوه مجسمه ذی روح هم است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
فروهر تنها یک علامت تاریخی نیست بلکه یک نشانه غیر اسلامی است. احتیاط در اجتناب از آن است و نماز با آن اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر موجب ترویج عقاید باطل و خرافات باشد؛ جائز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.