در چه صورت چیز های پاک، نجس می شوند؟ چگونه باید آنها را پاک کرد؟
پرسش
1. اینجانب در توالت با آب کر (شلنگ) در حال طهارت بودم که گوشه دستم که خیس بود به شلوارم گرفت آیا شلوارم نجس است؟
2. در نمایشگاه کتاب برای نماز موکتی پهن کرده بودن در 100 متری توالتها وقتی روی آن رفتیم کاملاً خیس بود...که نماز نخواندیم ولی پا و متعاقب آن کفشمان خیس شد آیا باید آنها را پاک کنم و نجس هستند یا نه؟
3. کمربندی که مشکوک هستیم نجس می باشد و درآن مقداری نخ بکار رفته است را به چه صورت باید پاک کرد؟آیا آب گرفتن کافیست؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام همه چیز پاک است مگر این که یقین به نجاست آن داسته باشیم[1] و اگر نسبت به نجاست چیزی شک داشته باشیم آن چیز پاک است.[2]

بنا بر این در مورد اول اگر یقین داشته باشید که دست شما نجس بوده و یقین هم داشته باشید که رطوبت آن به حدی زیاد بوده که به شلوار سرایت کرده است در نتیجه لباس(شلوار را ) نجس شده و باید آنرا آب کشید. ولی اگر یقین به نجاست و یا سرایت نجاست به جاهای دیگر ندارید ،نجس نخواهد بود و با شک در نجس بودن چیزی، نیازی به آب کشیدن آن نیست. همچنین در مورد دوم و سوم هم چون یقین به نجس بودن ندارید هیچ نیازی به آب کشیدن کفش وجوراب و پا و کمر بند نیست؟

.[1]  رساله مراجع، ج1، ص 85، مسئله 121.

[2] . رساله مراجع، ج1، ص 87، مسئله 123.