معنا و سند این دعا چیست؟ «اللهم افتح لنا بالخیر و اجعل عواقب امورنا الی الخیر برحمتک یا ارحم الراحمین».
پرسش
بنده این دعا را خیلی دوست دارم و از شما می‌خواهم که ترجمه و تفسیر دقیقی از این دعا را تو سایت خود ارائه دهید. «اللهم افتح لنا بالخیر و اجعل عواقب امورنا الی الخیر برحمتک یا ارحم الراحمین». منبع این دعا کتاب جامع الفوائد فی اسرار المقاصد می‌باشد.
پاسخ اجمالی
1. این دعا در منابع روایی معتبر وجود ندارد، منبع معرفی شده نیز از تألیفات متأخران است.
2. این دعا با کمی تغییر در دعای ختم قرآن موجود است.
3. اگرچه این دعا و یا هر دعایی در منابع روایی دست اول ذکر نشده و یا بر فرض حتی از امامان معصوم(ع) نیز صادر نشده باشد، امّا نظر به این‌که اولاً: این دعا دارای مضامین پذیرفته‌شده‌ای می‌‌باشد، ثانیاً: این معانی به صورت پراکنده در دیگر دعاهای مأثور وارد شده است؛ لذا مانعی ندارد که کسی این متن را وسیله ارتباط خود با خدا قرار دهد.
ترجمه دعا:
 «خدایا باب خیر را برای ما بگشا، عاقبت ما را خیر قرار بده، به رحمت خود ای مهربان‌ترین مهربانان.