آیا تطهیر کردن با دستمال کاغذی (کاغذ توالت) ممکن است؟
پرسش
ما در این جا از کاغذ توالت استفاده می‌کنیم مخصوصا که بیرون از خانه هستیم؛ چون آفتابه این جا در دستشویی های بیرون خانه وجود ندارد. آیا استفاده از کاغذ توالت درست است؟ چون در بعضی‌ از کتاب ها آمده است که استفاده از سنگ برای تمیز کردن اشکالی ندارد، آیا این مربوط به کاغذ توالت هم می شود؟ چون در مدارس و تمام اماکن غیر از خانهٔ خودمان از کاغذ توالت استفاده می شود، آیا این کار باعث نجس شدن لباسمان می شود؟ آیا می‌توان با این لباس نماز خواند؟
پاسخ اجمالی

استفاده از کاغذ توالت فقط برای طهارت از مدفوع جایز است.[1] ولی طهارت از ادرار حتما باید با آب باشد.[2] در جاهایی که آب در اختیار ندارید می توانید با کاغذ توالت یا هر چیز دیگر بدن خود را خشک کرده تا نجاست به جاهای دیگر(بدن و لباس) سرایت نکند و وقتی به منزل یا جایی که آب در اختیار دارید رفتید بدن خودرا با آب تطهیر کنید.

[1].توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 59 مسأله 65 :"در سه صورت، مخرج غائط فقط با آب پاک مى‏شود: اول: آن که با غائط، نجاست دیگرى مثل خون بیرون آمده باشد. دوم: آن که نجاستى از خارج به مخرج غائط رسیده باشد . سوم: آن که اطراف مخرج بیشتر از مقدار معمول آلوده شده باشد. و در غیر این سه صورت مى‏شود مخرج را با آب شست و یا به دستورى که بعداً گفته مى‏شود با پارچه و سنگ و مانند اینها پاک کرد، اگر چه شستن با آب بهتر است‏."

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 59مسأله 66 مخرج بول با غیر آب پاک نمى‏شود (1)، و مردها اگر بعد از برطرف شدن بول یک مرتبه بشویند کافى است، ولى زنها و هم چنین کسانى که بولشان از غیر مجراى طبیعى مى‏آید، احتیاط واجب آن است که دو مرتبه بشویند.