شخصی که غسل جنابت بر عهده اوست آیا می بایست برای نماز خواندن علاوه بر غسل، وضوء هم بگیرد؟
پرسش
در بعضی‌ از رساله ها خوانده ام که وقتی‌ انسان جنب هست و وقت نماز فرا رسیده، می تواند با غسلی که گرفته نماز بخواند، ولی‌ آیا اشکال‌ دارد که بعد از غسل هم وضو بگیرد؟ چون ممکن است انسان بعد از غسل کردن به ادرار فوری احتیاج پیدا کند.
پاسخ اجمالی

اگر کسی غسل جنابت واجب انجام داده باشد، تا زمانی که حدثی (ادرار ،مدفوع،...) از او صادر نشده می تواند با همان غسل جنابت نماز بخواند و نباید وضو بگیرد. ولی اگر بدون صادر شدن حدث، وضو گرفت ، کار حرامی انجام داده است ولی غسل و نمازش صحیح است.[1]  و اگر به هر دلیل وضویش باطل شد باید برای نماز وضو بگیرد.[2]اما اگر احتمال می دهد بعد از غسل عملی که وضوء را باطل می کند از او سر زده هر چند وضوء گرفتن واجب نیست ولی بهتر است وضوء بگیرد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

بعد از غسل جنابت، مادامی که حدث اصغر حادث نشده، و ضو لازم نیست. بلکه، بنابر احتیاط، وضو جایز نیست و اگر شخص وضو بگیرد، هر چند بنابر احتیاط فعل حرامی انجام داده است، ولی غسل و نماز وی صحیح است.

اما اگر بعد از غسل جنابت حدث اصغر، مانند ادرار، حادث شود، برای نماز یا هر عمل مشروط به طهارت از حدث باید وضو گرفت.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: غسل غیر واجب بجای وضو، سؤال شماره 3249، (سایت: 3505).

2. نمایه: ابطال وضوء و غسل، سؤال شماره 3867، (سایت: 4140).

[1] وضو گرفتن برای نماز بعد از غسلی که در اثناء آن و یا بعد از آن حدثی از انسان صادر نشده است، حرام می باشد. ولی غسل و نماز صحیح است.

نک : العروة الوثقی ( المحشی)، ج1، ص 479. و به نقل از نرم افزار پرسمان.

[2]  . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 227 ، مسأله 391 کسى که غسل جنابت کرده، نباید(لازم نیست) براى نماز وضو بگیرد ولى با غسلهاى دیگر نمى‏شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.