آیا در روز عاشورا، زهیر بن قین و یا فرد دیگری از یاران امام حسین(ع) به صورت برهنه، پا به میدان نبرد گذاشت؟!
پرسش
در روز عاشورا چه کسانی برهنه و بدون لباس به میدان جنگ رفتند؟ در منبری اعلام گردید زهیر بن قین خود را برهنه نمود و به میدان رفت!
پاسخ اجمالی
در منابع معتبر، گزارشی درباره برهنه شدن زهیر بن قین دیده نشد، بلکه در برخی نقل‌ها آمده که ایشان غرق در سلاح، به سمت میدان رفت[1] که خود کنایه از پوشش جنگی و مناسب این شخص دارد.
اما در برخی منابع گزارش شده که «عابس» وقتی پا به میدان نهاد و دید که هیچ فردی از ترس او پا به میدان نمی‌گذارد و به ندای هل من مبارزش پاسخی نمی‌دهد، کلاه‌خود و زره‌اش را از بدن بیرون آورده و به سمت آنان یورش برد و بعد از کشتن تعداد زیادی از آنان مورد محاصره قرار گرفته و به شهادت رسید.[2]
به هر حال، ایشان نیز به صورت برهنه و یا نیمه برهنه نبود بلکه تنها کلاه‌خود و زرهش را برداشت.

[1]. ابو مخنف، لوط بن یحیی، وقعة طف، تحقیق، یوسفی غروی، محمد هادی، ص 209، قم، جامعه مدرسین، چاپ سوم، 1417ق.
[2]. همان، ص 237.