این‌که سادات از کلاه، شال و دیگر پوشش‌های سبز استفاده می‌کنند، آیا مستند به منبعی در روایات است؟
پرسش
چرا سادات شال سبز می‌اندازند؟ آیا این عمل درست است؟ من خودم از ساداتم، اما می‌‌دانم که اگر شال سبز بیاندازم دیگران احترام خیلی زیادی به من می‌گذارند و یا اگر خطایی از من سربزند پای جدم می‌نویسند و او را زیر سوال می‌برند.
پاسخ اجمالی
این‌که رنگ سبز نشان علویان بوده سابقه تاریخی دارد، تا جایی که مأمون نیز بعد از اعلام ولایت‌عهدی امام رضا(ع)، دستور داد که به جای لباس سیاه، لباس سبز بپوشند.[1] البته این دستور منحصر به سادات نبوده و شامل تمام افراد – به ویژه افرادی که سمت رسمی داشتند – می‌شد.
امروزه هم گرچه نباید این رنگ را منحصر به افراد و گروه‌های خاصی دانست، اما استفاده سادات از آن به عنوان یک نماد ایرادی ندارد، با این شرط که مراقبت کامل انجام شود که از عنوان مقدس سیادت، سوء استفاده‌ای نشود.
در ضمن به نظر می‌‌رسد که انتخاب رنگ سبز برای پوشش افراد منتسب به اهل‌بیت(ع)، بر گرفته از آیاتی از قرآن باشد که لباس اهل بهشت را به رنگ سبز توصیف کرده است.[2]

[1]. شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا(ع)، محقق، مصحح، لاجوردی، مهدی، ج 2، ص 147، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1378ق.
[2]. «عالِیَهُمْ ثِیابُ سُندُسٍ خُضْرٌ». انسان، 21.