حضرت عیسی(ع) و مادرشان حضرت مریم(س) چگونه بدون ازدواج به کمال رسیدند؟
پرسش
حضرت عیسی چگونه بدون انکه ازدواج کند به کمال رسید؟
پاسخ اجمالی
هر چند ازدواج، مورد توصیه دین و مطابق با فطرت بشری است، و برای بسیاری از افراد برای رسیدن به کمال، «شرط لازم» است، امّا نباید ازدواج را «شرط لازم» برای همگان دانست؛ به همین دلیل حضرت عیسی(ع) و مادرشان حضرت مریم(س) بدون ازدواج به کمال رسیدند.
گفتنی است؛ ازدواج‌نکردن آن‌ حضرت به این دلیل نبود که ازدواج امر ناپسندی است، بلکه برخی پیامبران، وظایفی استثنایى داشتند که ربطى به عموم مردم نداشت.
علاوه بر این، حتی اگر در زمان حضرت عیسی(ع) این روش برای ایشان و برخی دیگر پسندیده‌تر بود، امّا با ظهور پیامبر اسلام(ص)، دیگر سنت‌های دینی گذشته برای ما حجت نیست، بلکه بر اساس آموزه‌های اسلامی، سنت حضرت محمد(ص) برای ما سرمشق است؛[2] ما باید از آن‌حضرت پیروی کنیم.

[2]. «النِّکَاحُ سُنَّتِی فَمَنْ رَغِبَ عَنْ سُنَّتِی فَلَیْسَ مِنِّی». شعیری، محمد بن محمد، ص 101، نجف، مطبعه حیدریه، چاپ اول، بی‌تا.