کد سایت fa58123 کد بایگانی 71354 نمایه عدم ضمان در برابر مبلغ مواد مخدر
طبقه بندی موضوعی مواد مخدر
اصطلاحات توبه
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
قبلاً مواد مخدر خریده‌ و پولش را ندادم، آیا اکنون که ترک کرده‌ و توبه نمودم پرداخت مبلغ آن را ضامنم؟
پرسش
قبلاً مواد مخدر خریده‌ و پولش را ندادم و در حال حاضر ترک کرده و توبه نمودم. آیا اکنون پرداخت مبلغ آن بر گردنم است؟
پاسخ اجمالی
این‌گونه مواد که استفاده از آن موجب فساد در شخص و جامعه است، مالیت نداشته و معامله آن باطل است؛ لذا چیزى به عهده شما نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، چیزى به عهده شما نمى‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر ماده‌ای بوده که استفاده متعارف آن موجب فساد می‌شده، مالیت نداشته و معامله آن باطل بوده است و چیزی ضامن نیستید.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه مانند حشیش و کراک و امثال آن باشد ضامن نیستید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سوال، لازم نیست پول آن داده شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.