معنای «اصل تفرد» در فلسفه چیست؟
پرسش
اصل تفرد در فلسفه به چه معنا است؟
پاسخ اجمالی
«اصل‏ تفرد» در فلسفه؛ یعنی این‌که هر موجودى داراى یک وجود جزئى است که توسط آن، از صورت مشترک (نوعى) بین خود و افراد دیگر، متمایز می‌شود.[1] به دیگر سخن؛ هر موجودی دارای تفرد و تشخص هست که ملاک تفرد و تشخص یک چیز «وجود» آن‌ چیز است.
ارسطو نخستین فیلسوفی است که این اصل را مطرح ساخته و در واقع‌ ذات‌ فلسفه ارسطو مقتضی طرح چنین اصلی است.[2]

[1]. صلیبا، جمیل، صانعی دره بیدی، منوچهر، فرهنگ فلسفی، ص 494، تهران، حکمت، چاپ اول، 1366ش.
[2]. برای آگاهی بیشتر درباره بحث تفصیلی «اصل تفرد» ر.ک: دادجوی، ابراهیم، اصل تفرد، مجله آینه معرفت، زمستان 1386، شماره 13، ص 69 – 90.