حلقه یاسین چیست؟ آیا در روایات چیزی با این عنوان داریم؟
پرسش
آیا چیزی به نام «حلقه یاسین» برای حاجت گرفتن وجود دارد؟ در مراسم اعتکاف، خانمی دور پارچه‌ای که وسط آن سوراخ بود یاسین و در چهار گوشه پارچه نام پنج تن نوشته بود و می‌گفت هر کسی حاجت دارد از میان این پارچه رد شود. و به آن «حلقه یاسین» می‌گفت.
پاسخ اجمالی
در منابع دینی، برای هر کدام از سوره‌های قرآن، خواص و آثار مختلفی ذکر شده است. یکی از معروف‌ترین سوره‌ها، سوره «یس» است که برای خواندن آن ثواب و خواص زیادی ذکر شده است.[1] اما در این منابع معتبر چیزی به نام «حلقه یاسین» و یا «قلعه یاسین» گفته نشده است.[2] به نظر می‌رسد، آنچه به این نام یا نام‌های دیگر شکل گرفته و انجام می‌شود، هدفش بهره‌گیری از پاداش‌های ارائه‌شده در مجموعه این روایات است که به صورت عرفی، حالتی نمادین پیدا کرده است. به هر حال اصل پاداش سوره یاسین قابل انکار نیست، اما اگر مراسمی عرفی در مورد آن شکل گرفته باشد، به شرط فقدان محرمات در آن و نیز به شرط استناد ندادن آن به روایات، شاید ایرادی نداشته باشد. در عین حال باز هم مناسب است که استفاده از ثواب این سوره­ها با شکل و شمایل خاصی نباشد تا به تدریج نوعی بدعت در دین ایجاد نشود.

[2]. از حلقه یاسین رد شدن یا از حلقه یاسین گذشتن. رسمی است ایرانی ـ مذهبی که در بسیاری از مناطق ایران مرسوم بوده و مردم در ابتدای سفرها و نیز در امور مهم و پر خطر این مراسم را انجام می‌دادند. امروزه نیز در بعضی از استان‌ها و شهرهای کشور این آیین قرآنی به اجرا در می‌آید.
ر. ک: http://www.hawzah.net/fa/Magazine/View/5248/5303/49531/