چرا ابتدای ماه رمضان باید ماه دیده شود، ولی ابتدای ماه های دیگر مثل ماه محرم لزومی ندارد؟
پرسش
چرا ابتدای ماه رمضان باید ماه دیده شود ولی ابتدای ماههای دیگر مثل ماه محرم لزومی ندارد ؟ آیا این مهم نیست که روز عاشورا یک روز عقب و جلو شود ؟
پاسخ اجمالی

اختلاف در رویت هلال مربوط به همه ماه‏های قمری است، ولى چون در ماه مبارک رمضان، به وجوب یا حرمت روزه و عید فطر بر می ‌گردد، یا در ماه ذى‏الحجة (به جهت اعمال حج) مسئله اهمیت بیشترى پیدا مى‏کند و انعکاس عمومى و زیادی دارد. از این رو مسلمانان سراسر کره زمین با وسواس و دقت بیشتری چشم به آسمان می ‌دوزند تا تکلیف آسمانی خود را بدانند. بنابراین، اهمیت موضوع از این جهت است که به وجوب روزه (ابتدای رمضان) و حرمت آن (عید فطر) برمی گردد و این مسئله در ماه های دیگر وجود ندارد؛ مثلاً اگر روز عاشورا یک روز پس و پیش شود هیچ واجبی ترک نشده و یا هیچ حلالی حرام نخواهد شد.