نام‌گذاری پسرها به «یزدان» که نامی از پروردگار است، چه حکمی دارد؟
پرسش
از نظر شرعی نام گذاری پسرها به نام «یزدان» چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
با توجه به اینکه امروزه عرفاً معنای پروردگار از افرادی که «یزدان» نام دارند به ذهن‌ها متبادر نمی‌شود، نام‌گذاری افراد به آن اشکالی ندارد، ولی بهتر است از اسامی نشانگر بندگی خدا و یا نام‌های امامان و پیامبران که در روایات اهل بیت(ع) بر آن تأکید شده، استفاده شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
افضل اسم‌ها آن است که متضمن معناى عبودیت براى خداى جلّ شأنه باشد مانند عبدالله و عبدالرحیم و عبدالرحمن و مانند اینها و پس از آن اسم‌هاى پیغمبران و ائمه (علیهم‌السلام) است و افضل آن محمّد است بلکه براى کسى که چهار فرزند دارد ترک اسم محمد برایش مکروه است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر در عرف به عنوان اسم مختص خدای متعال شناخته نشود اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی‌ گلپایگانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد و خوب است یزدان پناه بگذارید یا اسامی متبرکه حضرات معصومین باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
بهتر است از اسامی دینی و اسامی انبیاء و ائمه که روایات اهل بیت عصمت علیهمالسلام بر آن تأکید دارند، استفاده شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی،  صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.