اگر پدر دختر باکره دلیل قانع کننده ای برای مخالفت نداشته ولی مخالفت کند، آیا شرط اجازه پدر از بین می رود؟
پرسش
اگر پدر دختر باکره دلیل قانع کننده ای برای مخالفت نداشته ولی مخالفت کند، آیا شرط اجازه پدر از بین می رود؟ (حتی اگر قصد لجبازی داشته باشد؟)
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

بنابر احتیاط واجب باید با اجازه پدر و یا جد پدری باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه به تصدیق بزرگترهای فامیل خواستگار کفو و متناسب دختر باشد، و پدر دختر بدون دلیل معقول مخالفت کند، اذن او ساقط است، و آن ها می توانند با هم ازدواج کنند. هر چند شایسته است در صورت امکان رضایت پدر دختر جلب شود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

برای ازدواج دختر باکره رشیده ای که مصالح خود را به خوبی درک می کند، اجازه پدر یا جد پدری بنابر احتیاط لازم است، هرچند اقوی عدم اعتبار است.

در صورتی که مخالفت پدر یا جد پدری بر خلاف مصالح دختر باشد، نیازی به اجازه ی آنها وجود ندارد.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه نمایید:

1 . نمایه: اجازه پدر در ازدواج دختر باکره، سؤال 4958 (سایت: 5248).

2. نمایه: فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم ، سؤال 2074 (سایت: 2125).

3. نمایه: شرایط اجازه در ازدواج موقت با دختر باکره چیست؟ سؤال 1239 (سایت: 1226).

4. نمایه: اجازه پدر در ازدواج دختر باکره، سؤال شماره 4958 (سایت: 5248) .

پاسخ تفصیلی

این سوال پاسخ تفضیلی ندارد.