نظر اسلام در باره جراحی های زیبایی اندام چیست؟
پرسش
نظر اسلام درباره جراحی های زیبایی اندام؛ مانند عمل لیزری چشم ها، بزرگ کردن سینه، ساکشن کردن (خارج کردن چربی های اضافه از بدن و ...)- با توجه به این که برخی آنها را باعث بهتر شدن زندگی و افزایش عزت نفس می دانند و برخی می گویند ما نباید آنچه را که خداوند به ما عطا کرده، تغییر دهیم، چیست؟
پاسخ اجمالی

مراجع عظام تقلید در باره جراحی زیبایی اندام نظریات مختلفی دارند که در زیر می آید:

پاسخ دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

فى نفسه جایز است، مگر آن که مستلزم تماس با نامحرم و یا گناهى دیگر باشد.

پاسخ دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

درصورتی که آمیخته با حرام دیگری نباشد، در هیچ صورت اشکال ندارد و در صورتی که مستلزم حرامی باشد (مانند نظر و لمس نامحرم) تنها در صورت ضرورت جایز است.[1]

پاسخ حضرت آیت الله العظمی بهجت (مد ظله العالی):

عمل جراحی برای این موارد که مورد معالجه ضروری نیست، جایز نیست.

پاسخ حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره):

تغییرات به این نحو اگر مستلزم کار حرامی مثل لمس و نظر نامحرم نباشد فی نفسه اشکال ندارد.

[1]  نک: محمودی، سید محسن، مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج3 ، ص 153، 154.