آیا فقط پیامبرانی مانند نوح(ع) عمری طولانی داشتند، یا عمر تمام مردم آن زمان‌ها طولانی بود؟
پرسش
با توجه به سن بالای انسان‌های پیشین، آیا فقط پیامبران عمر طولانی داشتند، یا مردم آن زمان نیز عمر طولانی داشتند؟
پاسخ اجمالی

نخست باید گفت؛ طولانی شدن عمر امر محالی نبوده و بستگی به روند فرسایش و نابودی سلول‌ها دارد. این امکان طبیعی وجود دارد که در تمام افراد و یا افراد خاص، این روند طولانی‌تر شود و حتی ممکن است دانش انسان نیز در آینده به پیشرفت‌هایی در این زمینه دست یابد.

به هر حال، در قرآن کریم به عمر طولانی تعداد افراد معدوی؛ مانند حضرت نوح(ع) و اصحاب کهف[1] اشاره شده؛ و در روایات و کتاب‌های تاریخی نیز به عمر برخی از پیامبران و اولیای الهی، مانند حضرت خضر(ع)[2] اشاره شده است که عمر بیشتری نسبت به مردم زمان حاضر داشتند.[3] با این وجود نمی‌توان گفت که تمام مردم آن زمان‌ها عمر طولانی داشتند.

به عنوان نمونه از آن‌جا که بر اساس گزارش‌های روایی و تاریخی، حضرت نوح(ع) با چند نسل هم‌عصر بود، می‌توان احتمال داد که بیشتر مردم آن زمان‌ها عمری عادی داشته و تنها تعداد معدودی از آنان مانند حضرت نوح(ع) و شاید برخی فرزندانشان عمری طولانی داشتند.[4]

از آن‌سو هم نمی‌توان به طور قطع گفت که هیچ فردی از مردم عادی آن زمان‌ها عمری طولانی نداشت، و این از ویژگی‌های پیامبران بود.

[1]. کهف، 25.

[2]. «طول عمر حضرت خضر (ع)»، 5902؛ «دلایل زنده بودن حضرت خضر(ع)»، 69312.

[3]. «عمر پیامبران اولوالعزم»، 42839.

[4]. «زندگی طولانی بعضی از پیامبران»، 1643؛ «حقیقت عُمر و کوتاهی و بلندی آن»، 46326.