پیامبر خدا(ص) در خطبه غدیریه در مورد چه چیزهایی دو بار تأکید فرمودند؟
پرسش
در ادامه این فراز از خطبه که «الا و انی اجدد القول...»، پیامبر(ص) درباره چه چیزی تأکید می‌نمایند؟
پاسخ اجمالی
پیامبر گرامی اسلام(ص) در این خطبه بر نماز، زکات و امر به معروف و نهی از منکر تأکید مجدد فرمودند. حضرتشان در بخشی از خطبه غدیریه، می‌فرماید: «مَعاشِرَ النَّاسِ أَقِیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ»؛ ای مردم! نماز اقامه کنید و زکات بدهید. کمی بعد، جهت تأکید بر این دو واجب سخن خود را تکرار می‌کند: «أَلَا وَ إِنِّی أُجَدِّدُ الْقَوْلَ»؛ یعنی سخنم را تکرار می‌کنم. سپس می‌فرماید: «فَأَقِیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْکَر»؛ نماز اقامه کنید و زکات بدهید و امر به معروف و نهی از منکر کنید.[1]

[1]. فتال نیشابوری، محمد بن احمد، روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ج 1، ص 98، قم، رضی، چاپ اول، 1375ش.