آیا فرد زنازاده با برادر زانی مَحرم است؟
پرسش
با سلام. آیا ولد الزنا به عموی خود (برادر زانی) مَحرم است؟ یعنی دختری که از رابطه نامشروع دو جوان مجرد به دنیا آمده است.
پاسخ اجمالی

ولد الزنا با عمو (و نیز دائی و اگر پسر باشد با خاله و عمه) خود مَحرم است. و به طور کلى می‌توان گفت: کسی که از طریق نامشروع (زنا) متولد شده است، فرزند مرد و زن زناکار به شمار آمده و در همه احکام از جمله مَحرمیت، نفقه، سرپرستى و ... مانند دیگر افراد عادی است، مگر در مسئله ارث؛ که در باب ارث، نه ولد الزنا از زانی و زانیه(والدینش) ارث مى‌برد و نه آنها از او ارث می‌برند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

محرم می‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

مَحرم است. و به طور کلى از همه جهت فرزند زانى و زانیه است و همه احکام از جمله نفقه و سرپرستى و ولایت شامل است بجز ارث. نه او ارث از آنها مى‌برد و نه آنها از او.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

بله محرم است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آری، محرم است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.