اگر مرد در هنگام انزال برای جلوگیری از وارد شدن اسپرم به رحم زن، برای اتمام انزال از دست خود استفاده کند، اشکال دارد؟
پرسش
اگر مرد در هنگام انزال برای جلوگیری از وارد شدن اسپم به داخل رحم زن برای اتمام انزال از دست خود(جلق)استفاده کند ویا از همسر خویش بخواهد این کار را بکند اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی

«استمناء» یعنی اینکه انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید، و این کار، از نظر اسلام حرام است و عامل این کار، مرتکب گناه شده است.

استمناء، دارای انواعی است؛ مثل بازی کردن با دست، گوش کردن به سخن و صدای زن نامحرم، رد و بدل کردن حرف های عاشقانه، در خیال آوردن و فکر کردن به مسائل شهوت انگیز. اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی از انسان بشود، استمناء و حرام است. [1]

بنابراین؛ اگر برای رسیدن به مرحله انزال، از دست خود استفاده کنید در حکم استمناء بوده و حرام است. اما اگر این کار توسط همسر شما انجام شود چون استمتاع از همسر است، اشکالی ندارد.

نمایه مربوط:

سؤال 5959 (سایت: 6147) (زن و شوهر و ارضای یکدیگر از طریق تلفن).

[1]   . مجمع الرسائل محشی(همراه حاشیه)، صاحب جواهر الکلام(ره)، ج 1، ص 447، مسئله ی 1411؛ مناسک محشی، شیخ مرتضی انصاری(ره)، ص 34؛ مناسک محشی، امام خمینی(ره)، ص 163، ص 334؛ با استفاده از سؤال 468 (سایت: 507).