کد سایت fa6885 کد بایگانی 6313 نمایه نماز تراویح در مذهب اهل بیت (ع)
طبقه بندی موضوعی وضو، اذان و نماز
اصطلاحات رمضان
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی|زمان‌ها
خلاصه پرسش
نماز تراویح که با تنوع آن در بین اهل سنت رایج است در مذهب اهل بیت (ع) جایگاهی دارد؟
پرسش
سؤال من این است که نماز تراویح که با تنوع آن در بین اهل سنت رایج است در مذهب اهل بیت (ع) جایگاهی دارد؟
پاسخ اجمالی

تراویح به نمازهای نافله‌ای می‌گویند که در شب‌های ماه مبارک رمضان بعد از نماز عشاء خوانده می‌شود.[1]

اهل سنت این نمازها را به دستور خلیفه دوم، شروع کرده و با جماعت می‌خوانند.[2] و همان طور که گفتید تعداد رکعات آن متفاوت است.[3] ولی بنابر روایاتی که از اهل بیت(ع) رسیده است، پیامبر گرامی اسلام(ص) چنین نماز جماعتی نخوانده است. همچنین در این احادیث، خواندن نمازهای نافله به جماعت، بدعت و غیر جایز است.[4]و [5]

[1] سعدی أبو جیب،القاموس الفقهی لغة و اصطلاحاً،ص 155.

[2] نک: ابن الشرف النووی، شرح الاربعین النوویه فی الأحادیث الصحیحة النبویة،ص25.

[3] جهت آگاهی از تعداد رکعات نماز تراویح در طول تاریخ خلفا و بعد از آن به کتاب " الفقه علی مذاهب الاربعة و مذهب اهل البیت(ع)"، ج1، ص 474 رجوع کنید.

[4] نک: شیخ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج 8، ص 44،بَابُ عَدَمِ جَوَازِ الْجَمَاعَةِ فِی صَلَاةِ النَّوَافِلِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا فِی غَیْرِه.

[5] آیت الله جعفر سبحانی، الانصاف فی مسائل دام فیها الخلاف، ص: 381.