اگر مسلمان‌زاده‌ای قبل از بلوغ مسیحی شود، آیا پس از بلوغش باز هم حکم مرتد را خواهد داشت؟
پرسش
اگر مسلمان‌زاده‌ای قبل از بلوغ مسیحی شود، آیا پس از بلوغ حکم مرتد را دارد؟
پاسخ اجمالی

بیشتر مراجع در این باره می‌گویند، چنین شخصی حکم مرتد را دارد، ولی برخی فقها،[1] با توجه به این‌که در تحقق ارتداد، اظهار اسلام بعد از بلوغ و سپس خروج از آن‌را شرط می‌دانند،[2] چنین فردی را مرتد نشمرده‌اند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال، اگر از طفولیت و قبل از بلوغ کافر بوده، مرتد محسوب نمی‌شود. و به طور کلی مرتد عبارت است از کسی که بعد از رسیدن به حد بلوغ اظهار اسلام کرده و سپس از اسلام خارج شده باشد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

بله.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر اظهار اسلام نکند، حکمش ارتداد فطری خواهد بود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه زمانی که مسیحی شده، کاملاً هوشیار بوده و این عقیده ادامه داشته، مرتد ملی محسوب می‌شود نه مرتد فطری، مگر این که گرفتار شبهه‌ای شده باشد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

بله.

[1]. آیت الله خامنه‌ای.

[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه ر.ک: 948 (اعدام مرتد فطری).

[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.