آیا ذکر گفتن با تسبیح چوبی موجب فقر می‌شود؟
پرسش
در میان عوام مشهور است که تسبیح چوبی موجب فقر است؛ آیا این سخن مستند روایی یا فتوایی در بین فقها دارد؟ اگر دارد منبعش چیست؟
پاسخ اجمالی
با جست‌وجویی که در منابع روایی شیعی انجام گرفت؛ روایتی که دلالت بر مطلب مورد سؤال نماید نیافتیم. البته در برخی روایات، از خلال کردن با چوب گز[1] و یا مطلق چوب‌ها[2] به عنوان یکی از عوامل فقر یاد شده است.

[1]. ابن‏بابویه، محمد بن على، الخصال، ج 2، ص 504، قم، مؤسسة النشر الإسلامی‏، چاپ اول، 1362ش.
[2]. «الخلال‏ بکل خشب»؛ مجلسى، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 73، ص 318، بیروت، دار إحیاء التراث العربی،چاپ دوم، 1403ق.