آیا جفت جنین پاک است و آیا می‌شود از آن برای ساخت مواد آرایشی استفاده کرد؟
پرسش
سلام، حکم جفت جنین بعد از تولد (placenta) چیست؟ آیا نجس است؟ آیا می‌توان از آن در ساخت برخی مواد (مانند لوازم آرایشی) استفاده نمود؟
پاسخ اجمالی
با آنکه برخی مراجع تقلید،[1] جفت جنین را نجس می‌دانند، اما استفاده از آن در صنایع، اشکال شرعی ندارد[2]، اما بدیهی است که در صورت نجس‌بودن جفت، در عبادات مشروط به طهارت و نیز در خوراکی‌ها که پاک‌بودن از شروط آن است، باید مراقب این موضوع بود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
نجس است و باید در هر استفاده‌اى این جهت مد نظر باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احتیاط اجتناب از آن است، مطلقا.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
دلیلی بر نجاست جفت جنین نداریم.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر آلوده به خون نباشد مانعی ندارد.

[1]. آیات عظام سیستانی و صافی گلپایگانی.
[2] . آیت الله صافی در این زمینه احتیاط می‌کنند.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.