کد سایت fa7419 کد بایگانی 7128 نمایه حکم تمکین جنسی از همسر بیمار به بیماری لاعلاج (ایدز)
خلاصه پرسش
در صورتی که شوهر انسان بیماری لاعلاجی همچون ایدز داشته باشد، در آن صورت آیا تمکین از درخواست های جنسی وی واجب است؟
پرسش
شوهر من بخاطر ارتباطش با یک خانم دیگر، بیماری (sexual transmitted disease) «از جمله بیماریهای انتقالی از راه جنسی» دارد. لازم به ذکر است که این بیماری مسری است. حال اگر همسرم از من تقاضایی مبنی بر داشتن همخوابی با من را بکند، آیا این درخواست وی برای من الزام آور است و می بایست در این شرایطی که وی دارد موافقت نمایم؟ چه رخ خواهد داد اگر وی بیماری لاعلاجی همچون ایدز داشته باشد؟ در آن صورت تکلیف چیست؟
پاسخ اجمالی

در خصوص سؤال مذکور از دفاتر مراجع عظام استفتاء نمودیم که این پاسخ ها دریافت شد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض مرقوم نباید از نزدیکی کردن او جلوگیری نمایند مگر در مورد ضرر معتنابه (قابل توجه).

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

جایز است که همسر سالم امتناع از تمکین کند در صورتیکه مقاربت موجب انتقال بیمارى شود ولو بصورت احتمال و چنانچه امکان آن هست که احتمال سرایت بیمارى را به نسبت بسیار کمى مثلا 2در صد (بوسیله مانع) رساند در این صورت جایز است که تمکین کند بلکه بنابر احتیاط واجب نباید در این صورت امتناع کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

شما باید ایشان را به طبیب حاذقی معرفی نمایید، اگر بیماری مزبور را تایید کردند می توانید از تمکین خودداری کنید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چناچه مرض مسری باشد و موجب سرایت و اضرار به همسر باشد تمکین لازم نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر بیماری شوهر خطرناک و مسری (از طریق مقاربت) باشد، تمکین واجب، بلکه جایز، نیست.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: التذاذات جنسی و حدود آن، سؤال شماره 551 (سایت: 601).

2. نمایه: حدود لذت های جنسی زن و شوهر از یکدیگر، سؤال شماره 2105 (سایت: 2177) .

3. نمایه: وظایف زنان در برابر مردان، سؤال شماره 850 (سایت: 925).

4. نمایه: فرمانبرداری زنان در برابر مردان، سؤال شماره 1674 (سایت: 2310).

5. نمایه:  زن و حدود اطاعت از شوهر، سؤال شماره 5846 (سایت: 6064) .

6. نمایه:  تکلیف مسلمانان در مبارزه با ایدز، سؤال شماره 4045 (سایت: 4411) .