عمل زیبایی بینی از دیدگاه اسلام چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا عمل کردن بینی -تنها به جهت زیباسازی- حرام و گناه هست؟
پاسخ اجمالی

این کار به خودی خود اشکالی ندارد، ولی چنانچه مستلزم حرامی (مانند لمس و نگاه حرام از سوی پزشک) باشد، تنها در صورت ضرورت جایز است.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه موجب ضرر معتد به نباشد مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه آمیخته با حرام یا ضرر مهم دیگری نباشد، ذاتاً اشکالی ندارد، ولی چنانچه مستلزم حرامی باشد (مانند لمس و نظر حرام) فقط در صورت ضرورت جایز است.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

اگر ضرر معتنابه برای بدن نداشته باشد، مانعی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

  1. جراحی پلاستیک در صورتی‌که یک غرض عقلائی مشروع مانند اصلاح و ترمیم بافت‌های آسیب دیده، در میان باشد، جایز است؛ البته زیبایی نیز می‌تواند در بسیاری از موارد یک غرض عقلائی مشروع شمرده شود.
  2. این نوع جراحی در صورتی که به جهت غرض عقلایی مشروع نباشد، اگر متوقف بر لمس و نگاه حرام از سوی پزشک یا شخص دیگری نباشد و مفسده‌ای هم در پی نداشته باشد، حرام نیست.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.