کد سایت fa75174 کد بایگانی 91846 نمایه چگونگی ایجاد تعادل بین روح و بدن
طبقه بندی موضوعی انسان شناسی
اصطلاحات نفس ، روح
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
با توجه به این‌که روح انسان، طالب بی‌نهایت است ولی جسم محدودیت دارد، چگونه می‌توان بین جسم و روح تعادل ایجاد کرد؟
پرسش
با توجه به این‌که روح بی‌نهایت طلب است و جسم محدودیت دارد، چگونه می‌توان بین جسم و روح تعادل ایجاد کرد؟
پاسخ اجمالی
اولاً: از آن‌جا که در روح کشش‌‌های متضاد وجود دارد و به همه‌ی خواسته‌‌های متضاد روح نمی‌توان پاسخ مثبت داد؛ بنابراین بین طلب‌های روح نیز باید تعادل و محدودیت ایجاد کرد.
ثانیاً: جسم هر چند از نظر عقلی محدود است، ولی برخی قابلیت‌‌های جسم به اندازه‌‌ای زیاد است، که از نظر عرف می‌توان گفت بی‌نهایت است. شاهدش این است که اندیشمندان بر این باورند که درصد زیادی از سلول‌‌های حافظه‌ی مغزی انسان در طول حیات انسان به کار گرفته نمی‌شوند و بدون مصرف از بین می‌روند. علاوه این‌که روح در آغاز پیدایش و استمرار حیات به نوعی وابسته به جسم است.[1]

[1]. ر. ک: پاسخ‌های 2250 و 33954.