نمازهای مستحبی روز جمعه چند رکعت است و چه وقت خوانده می‌شود؟
پرسش
با سلام، نوافل روز جمعه چند رکعت است و چه وقت خوانده می‌شود؟
پاسخ اجمالی
نافله‌های شب، صبح، مغرب و عشا در روز جمعه، مانند سایر روزها اقامه می‌شود، ولی در نافله‌های ظهر و عصر جمعه، تفاوت‌هایی با روزهای دیگر وجود دارد:
1 . اضافه‌نمودن چهار رکعت نافله در روز جمعه به نوافل یومیّه مستحب است که مجموعاً بیست رکعت مى‌شود. چه شخص در نماز جمعه شرکت کند و یا در آن حاضر نشود.
2 . طریقۀ به جا آوردن این نوافل به این صورت است که شش رکعت آن‌را بعد از نماز صبح (قبل از طلوع آفتاب) به جا آورده و شش رکعت دیگر را بعد از طلوع آفتاب و شش رکعت بعد را مقارن زوال آفتاب(نزدیک اذان ظهر) و دو رکعت آخر را متّصل به زوال بخواند.
3 . بین نماز جمعه و عصر(و نیز بین نماز ظهر و عصر در روز جمعه) نافله‌ای وجود ندارد.
4 . خواندن بیست رکعت نافلۀ روز جمعه یک‌جا، پیش از زوال و یا بعد از زوال نیز جایز است.[i]
شایان ذکر است تمام این نوافل، به صورت نماز دو رکعتى اقامه می‌شود.

[i]. نجفى، صاحب الجواهر، محمد حسن، مجمع الرسائل (محشّٰى صاحب جواهر)، ص 419 – 420، م 1344 و 1345، مشهد، مؤسسه صاحب الزمان علیه السلام، اول، 1415ق.