آیا این امکان وجود دارد که خانمی به صیغه شوهر خواهر خود در آید؟
پرسش
آیا این امکان وجود دارد که خانمی به صیغه شوهر خواهر خود در آید؟ لطفا جواب کامل و قانع کننده ارائه دهید. متشکرم
پاسخ اجمالی

در شرع مقدس اسلام ازدواج (دائم و موقت)، هم زمان با دو خواهر جایز نیست.

لازم به ذکر است که اولا: صیغه همان ازدواج موقت است و آنچه در بین مردم به نام صیغه محرمیت شناخته می شود نیز چیزی جز برقراری ازدواج بین زن و مرد نیست. در این باره نک: نمایه: صیغه محرمیتِ مشروط به عدم تماس جنسی؛ سؤال 2094 (سایت: 2429) .

ثانیا:  اگر ازدواج با دو خواهر یا بیشتر به صورت جمع؛ یعنی دریک زمان نباشد، اشکال ندارد. به بیانی دیگر هرگاه مردی زنی را برای خود عقد کند، تا وقتی که زن در عقد اوست، نمی‏تواند با خواهر وی ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد یا موقت. حتی بعد از طلاق تا وقتی که در عدّه است (در صورتی که عدّه رجعی باشد) نمی‏تواند خواهر او را بگیرد، اما هنگامی که همسرش را طلاق داد، یا از دنیا رفت و عدّه او تمام شد، می‏تواند با خواهر وی ازدواج کند [1] .

برای آگاهی بیشتر به پاسخ ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال 550 (سایت: 600) مراجعه نمایید.

[1]   توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسئله، 2390 و 2391؛ اقتباس از: نمایه: ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال550 (سایت: 600) .