کد سایت fa7703 کد بایگانی 7590 نمایه قسم دادن خدا به پنج تن و بقیه معصومین در هنگام دعا
طبقه بندی موضوعی دعا|انسان و خدا
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
با چه الفاظی می توان در هنگام دعا خدا را به پنج تن و بقیه معصومین قسم داد؟
پرسش
سلام من می خواهم خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدم چه جوری می تونم به زبان عربی این دعا را بگم و آیا بعد از آن می توانم به زبان فارسی دعا کنم؟
پاسخ اجمالی

دعا (در خواست بنده از پروردگار ) بسیار امر مطلوبی است و خداوند متعال بندگانش را به استفاده از دعا امر کرده است و به بندگانش وعده استجابت آنرا داده است می فرماید: "بخوانید مرا تا شما را اجابت کنم... [1]" بنا بر این دعا در همه حال ، همه جا، به هر زبان و برای هر نوع حاجت و درخواست و نیازی مطلوب بوده و مورد توجه خداوند متعال است . یکی از بهترین شیوه های دعا (همانطور که شما توجه داشته اید) این است که انسان قبل از درخواست خود، خداوند را به حق کسانی که در نزد او ارزش و اعتبار دارند قسم بدهد و سپس خواسته خود را از خداوند درخواست نماید.

برای اینکه خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدهید می توانید اینطور بگوئید: " اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْکَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ "[2] و سپس خواسته خود را از خداوند مهربان و بخشنده طلب کنید. یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ علی و فاطمه والحسن و الحسین" یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ نَبِیِّکَ الْمُصْطَفَى وَ بِحَقِّ وَلِیِّکَ وَ وَصِیِّ رَسُولِکَ الْمُرْتَضَى وَ بِحَقِّ الزَّهْرَاءِ مَرْیَمَ الْکُبْرَى سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ سِبْطَیْ نَبِیِّ الْهُدَى وَ رَضِیعَیْ ثَدْیِ التُّقَى وَ بِحَقِّ زَیْنِ الْعَابِدِینَ وَ قُرَّةِ عَیْنِ النَّاظِرِینَ وَ بِحَقِّ بَاقِرِ عَلْمِ الْأَوَّلِینَ وَ الْخَلَفِ مِنْ آلِ یس وَ بِحَقِّ الصَّادِقِ مِنَ الصِّدِّیقِینَ وَ بِحَقِّ الصَّالِحِ مِنَ الصَّالِحِینَ وَ بِحَقِّ الرَّاضِی مِنَ الْمَرْضِیِّینَ وَ بِحَقِّ الْخَیِّرِ مِنَ الْخَیِّرِینَ وَ بِحَقِّ الصَّابِرِ مِنَ الصَّابِرِینَ وَ بِحَقِّ النَّقِیِّ وَ السَّجَّادِ الْأَصْغَرِ وَ بَرَکَاتِهِ لَیْلَةَ الْمُقَامِ بِالسَّهَرِ وَ بِحَقِّ النَّفْسِ الزَّکِیَّةِ وَ الرُّوحِ الطَّیِّبَةِ سَمِیِّ نَبِیِّکَ وَ الْمُظْهِرِ لِدِینِکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّهِمْ وَ حُرْمَتِهِمْ عَلَیْکَ إِلَّا قَضَیْتَ بِهِمْ حَوَائِجِی"[3] و سپس حاجات و نیازمندی های خود را از پروردگار متعال طلب کند.

برای آگاهی بیشتر به پاسخ سؤالات زیر مراجعه فرمائید:

1. سؤال 897 (سایت: 984) ، نمایه: دعا و زبان عربی.

2. سؤال 2145 (سایت: 2269) ، نمایه: شرایط و راههای استجابت دعا.

[1]  غافر،60، ادْعُونی‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ .

[2]   کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی ج : 2 ص : 550.

[3]   نوری ،مستدرک‏الوسائل ج : 6 ص : 316 حدیث،   6897- 9 انتشارات آل البیت،قم 1408ه-ق،18 جلدی.