حکم مخالفت پدر با ازدواج دختر چیست؟
پرسش
علاقمند به یک دختر هستم، حدود چند سال ایشان هم به من علاقه دارد ولی پدر ایشان با اینکه می داند ما به هم علاقه داریم اجازه ازدواج را بدون هیچ دلیلی نمی دهدو حالا دختر بنده خدابرای اینکه پدر مورد حمله قلبی واقع نشود قصدازدواج با من را ندارد و جواب خود را بر خلاف میل باطنی نه می گوید. این حکمش در اسلام چیست که پدری بدون دلیل جواب منفی می دهد وچه کار باید کنم؟
پاسخ اجمالی

در اغلب موارد والدین انسان بهترین سرنوشت را برای فرزندانشان آرزو می کنند و خواهان خوشبختی آنان هستند، یکی از عللی که اذن پدر در ازدواج دختر باکره شرط شده است همین مطلب است. [1]

حتما پدر ایشان برای مخالفت با ازدواج شما دلائلی دارد و بسیار بعید است که بدون دلیل مخالفت کند. بله در شرایط نادر، احتمال مخالفت بدون دلیل پدر وجود دارد لذا مراجع محترم تقلید در این باره می گویند: اگر دختر باکره بالغه رشیده بخواهد با کسى ازدواج کند و پدر و جدّ پدرى اجازه نمى‏دهند، چنانچه ممانعت ایشان بدون رعایت مصلحت دختر مى‏باشد، اجازه آنان لازم نیست‏.» [2]

البته توجه داشته باشید که تشخیص این مصلحت بر عهده دختر و پسر نیست بلکه بزرگان فامیل یا اشخاصی که صاحب نظرند و یا دادگاه صالحه می تواند به این مصلحت حکم کند.

[1] برای دیدن مطالب تکمیلی درباره اذن پدر در ازدواج دختر به سؤالات 6998 (سایت: 7108) (ازدواج موقت بدون اذن پدر)، همین سایت مراجعه کنید.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 458 و 459، ( این حکم نظرحضرات آیات زنجانی،مکارم شیرازی،فاضل لنکرانی،نوری همدانی، بهجت،سیستانی است.)